ΧΑΝΙΩΝ

ΧΑΝΙΩΝ

O Κοινωνικός Συνεταιρισμός N. Χανίων συστάθηκε στις αρχές του 2005 στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των «φραγμών», στην κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. 
Ο Συνεταιρισμός στοχεύει στη διερεύνηση των επαγγελματικών ευκαιριών των ψυχικά πασχόντων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Μέλη του είναι 64 χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, 47 επαγγελματίες ψυχικής υγείας και 23 νομικά ή φυσικά πρόσωπα. Μεταξύ των τελευταίων είναι: η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Σύλλογος εργαζομένων Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, οι Δήμοι: Χανίων, Κισσάμου, Σούδας, η Δημοτική Επιχείρηση Πλατανιά, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ΣΥΝ.Π.Ε. και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
Άξονες του νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Συνεταιρισμού είναι η οικονομική βιωσιμότητα, το κοινωνικό συμφέρον, η ποιότητα και η διαρκής ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Παράλληλα αποτελεί εργαστήρι διαμόρφωσης μιας νέας αποκαταστασιακής και αποιδρυματικής κουλτούρας και πόλο ευαισθητοποίησης της κοινότητας για μια στάση αποδοχής της διαφορετικότητας.
Οι δραστηριότητες του συνεισφέρουν τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τα προϊόντα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Συνεταιρισμού χαρακτηρίζονται από ποιότητα, οικολογική ισορροπία και ανταγωνιστικές τιμές.
Οι επιχειρήσεις του Κοι.Σ.Π.Ε. Χανίων είναι το κατάστημα πώλησης εμπορικών ειδών, ειδών λαϊκής τέχνης και παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων «Η ΦΥΛΛΟΤΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗ» στη Δημοτική Αγορά Χανίων, το κυλικείο «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΑ» στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το πλυντήριο αυτοκινήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και το Πειραματικό Εργαστήρι Τέχνης (ζωγραφική, κόσμημα)- Παρασκευαστήριο.
 
Σήμερα ο Κοι.Σ.Π.Ε Χανίων βρίσκεται στην οδό Καλιτσουνάκη 25 Παπανδρέου , στο Κέντρο της πόλης.

τηλ – φαξ 2821-0-81339 


e-mail koispechania@yahoo.gr

 www.koispechania.gr

Date

23 Ιούλιος 2015

Categories

Κοι.Σ.Π.Ε.