ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Π.Ε (ΚοιΣΠΕ) "ΡΟΤΑ" είναι μια μορφή κοινωνικής επιχείρησης, με έδρα το Αργοστόλι, η οποία προσφέρει δυνατότητες για εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000 ως αστικός συνεταιρισμός, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης Αργοστολίου (ΔΕΚΑΑ,) μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας HORIZON και πρόσφατα με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξελίχθηκε σε Κοι.Σ.Π.Ε.

Οι δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο Κοι.Σ.Π.Ε. είναι:
Το καφενείο της Καμπάνας - το παραδοσιακό καφενείο στο Λιθόστρωτο
Το καφενείο λειτουργεί στο κτίριο του ρολογιού της Πλατείας Καμπάνας, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αργοστολίου. 
Στο καφενείο μας προσφέρουμε εκτός από τα καθιερωμένα… και τοπικά αναψυκτικά όπως σουμάδα, βυσσινάδα, σπιτική δροσιστική λεμονάδα. 
Τοπικά σπιτικά γλυκά παρασκευής του Κοι.Σ.Π.Ε, όπως γλυκά του κουταλιού, κέικ, γαλακτομπούρεκο, αμυγδαλόπιτα καρυδόπιτα κ.α 
Ποικιλίες και ριγανάδα για να απολαύσετε το ούζο, το κρασί ή την μπύρα.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν διάφορες ενδιαφέρουσες εκθέσεις που φιλοξενούνται στους ορόφους του κτιρίου, να γνωρίσετε την ιστορία του κτιρίου και της πλατείας , να δουν φωτογραφίες από την πόλη πριν το σεισμό του 1953 και να δουν την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας μέχρι το τελευταίο σκαλί του Πύργου.

Οινοθήκη Βινάριες - το σπίτι του κρασιού στον Θαλασσόμυλο 
Σε έναν ξεχωριστό χώρο, στον Θαλασσόμυλο, με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου, δημιουργήθηκε το σπίτι του κρασιού. Στην Οινοθήκη Βινάριες  προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία αντιπροσωπευτικών , ελληνικών Κεφαλονίτικων κρασιών σε πολύ προσιτές τιμές. Πρωτότυπα κρύα πιάτα που θα συνοδέψουν το κρασί, το ούζο ή το τσίπουρο. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να αγοράσει το κρασί της αρεσκείας του σε όμορφες συσκευασίες δώρου. 
Ο χώρος προσφέρεται για την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Υπηρεσίες Catering
Τα τελευταία χρόνια ο Κοι.Σ.Π.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο του Catering αναλαμβάνοντας την οργάνωση κάθε κοινωνικής επαγγελματικής εκδήλωσης. Βασική του αρχή είναι τα αγνά και άριστα σε ποιότητα υλικά. Αναλαμβει την παροχή καφέ και γλυκισμάτων σε χώρους επιλογής των πελατών, με έμπειρο προσωπικό και προσεγμένη ποιότητα υλικών.  Στον κατάλογό υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο ειδών καφέ, αναψυκτικών, χυμών, σπιτικών κέικ, παραδοσιακών βουτημάτων, αλμυρών και γλυκών μπισκότων, σάντουιτς, και διάφορων άλλων εδεσμάτων.

Το μποστάνι μας - στην Βαλλιάνειο Γεωργική Σχολή
Στο κτήμα που παραχώρησε η Βαλλιάνειος Σχολή ξεκίνησε την παραγωγή κηπευτικών με ήπιες μεθόδους χωρίς την χρήση χημικών φυτοσκευασμάτων. Στόχος του Κοι.Σ.Π.Ε. είναι η βιολογική καλλιέργεια. Προσφέρεται επίσης μια μεγάλη ποικιλία καλλωπιστικών επιοχιακών φυτών.

Date

23 Ιούλιος 2015

Categories

Κοι.Σ.Π.Ε.